Van Ahipura naar Matakohe - Reisverslag uit Matakohe, Nieuw Zeeland van Sandra Owen - WaarBenJij.nu Van Ahipura naar Matakohe - Reisverslag uit Matakohe, Nieuw Zeeland van Sandra Owen - WaarBenJij.nu

Van Ahipura naar Matakohe

Door: Sandra

Blijf op de hoogte en volg Sandra

01 November 2011 | Nieuw Zeeland, Matakohe

Vanmorgen hadden we onverwachts bezoek. De buurman, met zo'n zelfde type camper, stond plotseling binnen... Hij was er zelf meer van geschrokken dan wij. Ik hoorde de deur open gaan en Owen lag nog in bed... staat er in ene een vreemde kerel in je camper... kijk, als het nu een knappe jonge man was, dan was het een heel ander verhaal... onze buurman is al 62 ;) desalniettemin een erg aardige man, die meer geschrokken was dan wij.

Na een ontbijtje in de miezer, hebben we alles weer ingepakt en zijn Rangiora gereden. Daar zijn we op de veerpont gestapt naar Rawene. We stonden met een ander Nederlands echtpaar op de boot. Wij hadden hun al eerder gesproken op de camping. Zij hebben het geluk om met hun kinderen (van een jaar of 8-10) 7 weken door NZ te reizen. Hoeveel mazzel kan je hebben!

Vervolgens zijn we naar Tane Mahuta (een gigantische Kauri boom) gereden, waar onze tourisme radio ons netjes vertelde waar we moesten afslaan. Die tourisme radio is echt geweldig. Je sluit deze aan op de radio en via GPS verteld een aardige mevrouw ons iedere keer wat er onderweg te doen en te zien is. Zo missen we niets...

Daarna zijn we een klein stukje verder gereden en hebben we gewandeld naar de 'four sisters' (4 Kauri bomen in 1) en naar 'father of the forrest'(de twee na hoogste Kauri boom). Ik zal de foto's ook uploaden, deze bomen zijn echt hoog en hebben een enorme omtrek.

Helaas hebben we de hele dag miezer regen... morgen schijnt het beter weer te worden. Dat is maar goed ook, want het uitzicht is zo stukken minder.

Werk ze allemaal, wij gaan nu eten en lekker van de avond genieten.

• 01 November 2011 - 07:29

Stefan:

Gelukkig, een paar nieuwe foto's. De contour van Owen heb ik nou wel gezien. Dan liever een paar DMT's :-)...

Klinkt erg leuk en relaxed allemaal. Ik zal het lekkere weer jullie kant op sturen, want het is hier bijna warmer dan bij jullie! Dat kan natuurlijk niet.

Veel plezier!

• 01 November 2011 - 07:49

Sandra En Owen:

@Stefan. Hmmm in Nederland beter weer dan bij ons... dat kan niet de bedoeling zijn van een vakantie ver weg :(

@Hein. Foto nog niet binnen gekomen. Denk dat ie is blijven 'hangen' in de lucht.

• 01 November 2011 - 08:30

Rana:

wat grappig om een donker vlekje de berg af te zien komen. En dan blijkt dit Owen te zijn. De dag met een glimlach begonnen, leuk.
    fijne dag. Wij hadden trouwens zon gisteren, erg fijn.

• 01 November 2011 - 09:11

Mika En Ilona:

Kijk aan zo zie je maar weer je kids kunnen gewoon mee op zo een mooie reis super.

En hier de laatste 3 dagen al 19 graden en veel zon gewoon lekker om buiten te zitten Maar het komt snel jullie kant op want kan niet zo zijn dat wij straks bruiner zijn dan jullie

Mika vandaag eerste dagje peuterspeelzaal net weggebracht

• 01 November 2011 - 12:29

José:

Haha. Dag buurman. Kopje koffie ?? haha. Leuk filmpje van Owen !! Wat een super uitvinding die tourisme radio. Je mist niks meer.

• 01 November 2011 - 21:16

Sandra:

Geen slot op jullie deur?

• 02 November 2011 - 18:43

Mamarja:

hoi Samen. wat een spannende dingen zien en doen jullie.
    Ik vandaag met Mika naar jullie huis geweest, en troffen we een overactieve Ukkie aan die blij was dat we wat voer voor hem hadden. En....... z'n vachie begint weer te groeien , hij is niet meer zo bloot aan de achterkant. Gaat goed dus.

• 03 November 2011 - 19:04

Joke En Anton:

Morgen is het dan zover, dan is jullie huwelijk van blik. Nu op naar het hout. Super fijne dag gewenst, want het is wel een bijzondere dag. Groetjes en een dikke kus.

• 03 November 2011 - 19:17

Elke En Peter:

iets met...
    "Ojee buurman, wat doet u nu"

• 04 November 2011 - 10:21

Sandra En Owen:

@Sandra: Als Owen naar het toillet gaat en hem daarna niet meer dicht doet dan niet ;)

@de rest: we hebben een super dag gehad. 1 jaar getrouwd!