Dagje Wellington - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Sandra Owen - WaarBenJij.nu Dagje Wellington - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Sandra Owen - WaarBenJij.nu

Dagje Wellington

Door: Sandra

Blijf op de hoogte en volg Sandra

10 November 2011 | Nieuw Zeeland, Wellington

Gisteren met Ron en Denise doorgenomen wat we allemaal konden gaan bekijken in Wellington. Veel meer dan we zelf hadden bedacht, hadden zij ook niet. Het is een beetje een saaie stad...

De keuze... gaan we met de camper of pakken we de bus... twijfel... het regent... met de camper, maar dan staat ie midden in Wellington en er wordt best wel ingebroken... toch maar met de bus dan. Regenjassen opgesnort en hollen naar de bus. We waren net op tijd :)

Na 3/4 uur zijn we in het centrum. Eerst maar naar Te Papa, want daar is het warm en droog. Het museum is gratis te bezichtigen, alleen voor enkele tentoonstellingen moet je wat betalen. Na een uur of 3 zijn we er wel klaar mee. Ondertussen is het droog geworden en wandelen we langs de haven naar de cabletram. Voor 3,5 dollar pp kun je omhoog naar de botanische tuin. Doen dus!!

Halverwege de route, passeren we de andere tram. Ze houden elkaar in evenwicht. Heel apart, aangezien het een enkel spoor is). Boven is een klein museum (weer gratis :)), dus daar ook maar weer even naar binnen. Het blijkt dat er best wat mensen die in Wellington wonen (op de berg) hun eigen cable tram hebben... anders kunnen ze niet eens bij hun huis komen...

De wandeling terug naar de stad duurt zo'n 40 minuten en is zeker de moeite waard. In de zomer met wat zon is het hier goed vertoeven :)

's Avonds staat er een lekker stuk vlees van de BBQ op het programma. Verrukkelijk die BBQ's hier :)

• 10 November 2011 - 06:45

Joke En Anton:

Tjonge wat zijn jullie actief en de reis gaat zo snel naar mijn idee. jullie hebben wel verteld wat de plannen waren, maar nu ben je het al aan het doen. blijf genieten.

• 10 November 2011 - 06:50

Sandra En Owen:

@Joke, de tijd gaat inderdaad snel... en er is zoveel te zien... niet normaal. Je weet soms niet waar je moet stoppen...

• 10 November 2011 - 06:53

Mika Ilona:

wauw gewoon zo mooi jammer dat hetw eer maae niet mee werkt hier inmiddeels ook 10 graden koude wind.
    Chris heeft al 20 cm sneeuw gehad en zandstormen.

krijg de wii niet gestart heb wel beeld en geluid maar thats it

lief ilona en diike kus voor tante sandra van mika en ook voor owen

• 10 November 2011 - 06:54

Sandra En Ruud Claessens:

Wat is het hier toch genieten he? Jullie moeten nu toch wel gewend zijn aan het instappen aan de goede kant! Klinkt trouwens wel bekend! Morgen met de ferry naar het zuidereiland?

Tot snel

• 10 November 2011 - 06:54

Tot snel

• 10 November 2011 - 06:55

Oh 2x sorry

• 10 November 2011 - 06:57

Sandra En Owen:

@ilona, tja, Wii hulp vanaf hier is lastig... zitten alle stekkers er wel goed in (ook die van de sensor), zijn de baterijen van de afstandsbediening wel vol, etc...

• 10 November 2011 - 07:31

Sandra En Owen:

@Sandra en Ruud, Owen staat nog af en toe verkeerd :) Aan het links rijden zijn we helemaal gewend, geen enkel probleem meer

• 10 November 2011 - 08:34

Linda:

*vet jaloers*

• 10 November 2011 - 13:22

Ilona Mika:

Hahahah had de sensor er dus nog op aan gelsoten ja dan doet hij weinig wist ik veel wat dat ding was en heb al 20 x de gebruiksaanwijzing door gelezen thanx Hulp op afstand werkt dus toch wel een beetje

• 10 November 2011 - 14:53

Mamarja:

ziet er nog steeds goed uit. Zit op m'n werk en ga zo naar ukkie.
    Trouwens, mooie slaapkamer prachtige doeken boven het bed.