pijnlijke voeten - Reisverslag uit Tongariro, Nieuw Zeeland van Sandra Owen - WaarBenJij.nu pijnlijke voeten - Reisverslag uit Tongariro, Nieuw Zeeland van Sandra Owen - WaarBenJij.nu

pijnlijke voeten

Door: Owen

Blijf op de hoogte en volg Sandra

07 November 2011 | Nieuw Zeeland, Tongariro

Het begon allemaal vanochtend om 7.30 toen de bus ons oppikte om de tongariro crossing te lopen. 1 van de mooiste alpine wandelingen van new zeeland. 15 minuten in de bus en we werden boven de wolken grens gedropt. De wandeling bedraagt 19,4 Kilometer en er staat een tijd voor van 8 uur. eerst eerst 1,5 uur licht klimmen. daarna kom je uit bij de devils staircase, 45 minuten alleen maar trap en steile stukken omhoog. en dit direct naast Mount Doom voor de Lord of the Rings fans. Bovenaan een geweldig uitzicht over het wolkendek en tussen de sneeuw. Hierna weer een vlak stuk om bij te komen. Daarna begon de klim door de sneeuw langs afgronden omhoog. tot aan de hoogste piek. waar je bij helder weer de oost en westkust kan zien. Maar ja bij ons zaten er wolken voor. Hierna nog wat klimmetjes, vlakke stukken meertjes en dalingen. Totdat de echte afdaling begon. 700 meter naar het oppik punt. Bijna geheel geprepareerd pad. Appeltje eitje denk je dan. Nee hoor dit was de grootste hel van de dag. 3,5 uur lang alleen maar met je bovenbenen en je knieën de klappen van de daling opvangen. Beneden waren dus ook helemaal gaar met ontploffende voeten en kuiten. Maar wel een gigantisch mooie wandeling gehad. Op de campside nog een lekkere hottube gepakt om daarna het thuisfront nog maar een lekker te maken.

• 07 November 2011 - 07:30

Mamarja En Mika:

We zitten jullie practige verhalen te lezen en mika vooral de foto's kijken
    schitterend om zo mee te reizen

• 07 November 2011 - 11:36

Ilona:

Heerlijk om met jullie mooie verhalen en foto's wakker te worden ( kom nu uit de nachtdienst namelijk)

• 07 November 2011 - 17:56

Joke En Anton:

Wat dapper zo'n wandeling. Maar wel de moeite waard zo te zien.

• 08 November 2011 - 20:17

Arjan En Janneke:

Hallo,

Zo het heeft even geduurd, maar wij zijn nu ook aangemeld en kunnen jullie verhalen volgen.
    Wat een mooie belevenissen hebben jullie daar zeg! En een prachtige foto's. Echt nog een aanrader dus voor later als we groot zijn...

Geniet nog lekker! Arjan, Janneke, Marit en Aniek

PS: en veel te laat: maar alsnog gefeliciteerd met jullie papieren(?) huwelijk!

• 09 November 2011 - 00:59

Hugo:

Wat een prachtige foto's, k'zit helemaal te genieten.

• 09 November 2011 - 12:26

Linda:

heb je Frodo nog gezien?

• 10 November 2011 - 06:48

Sandra En Owen:

@Linda, Frodo? Wie is dat ;)
    Hij was denk ik op de filmset... ben wel Gollem onderweg tegengekomen, die wilde constant mijn ring in mnt Doom gooien :( en riep constant "my precious"